دستگیری عوامل ۷۸ درصد سرقت‌های مسلحانه/ فراوانی بالای جرایم در خوزستان – پایگاه خبری ایفادنیوز

دستگیری عوامل ۷۸ درصد سرقت‌های مسلحانه/ فراوانی بالای جرایم در خوزستان

07:0070

فرمانده انتظامی خوزستان از شناسایی و دستگیری عوامل ۸۷ درصد سرقت‌های مسلحانه و کشف ۱۰۱ درصد جرایم خشن در استان خبر داد.

سردار حیدر عباس‌زاده در نشست خبری که امروز (۹ تیرماه) در فرماندهی انتظامی خوزستان برگزار شد، اظهار کرد: در طول سه سال گذشته تلاش کرده‌ایم مرتباً با اصحاب رسانه نشست خبری برگزار کنیم اما با توجه به شرایط خوزستان و شیوع کرونا و لزوم رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی و لزوم خودداری از برگزاری تجمعات، این نشست‌ها کمرنگ‌تر شده است با این وجود، همچنان انعکاس اخبار و ملاقات با اصحاب رسانه در دفتر کار انجام می‌شود.

به گزارش ایفادنیوز، وی تصریح کرد: مجموعه نیروی انتظامی در حوزه امنیت داخلی، بدون مبالغه در حال تلاش و فداکاری هستند و کلیه مدیران و همکاران ما تا بامداد پیگیر مسائل هستند.

فرمانده انتظامی خوزستان بیان کرد: با تلاش مردم و اقدامات انجام شده، اتفاقات خوبی در حوزه امنیت داخلی خوزستان رخ داده است. البته این موضوع به معنی این نیست که نارسایی یا مشکلی در حوزه امنیت داخلی وجود ندارد زیرا ابزار کار ما کافی نیست.

عباس‌زاده با بیان اینکه خوزستان در دو سه مؤلفه جرایم خشن فراوانی بالایی دارد، عنوان کرد: خوزستان در جرایم خشن به ویژه سرقت‌های مسلح، سرقت‌های به عنف و تیراندازی‌ها فراوانی بالایی دارد و گاهی برخی از این حوادث موجب نگرانی، دغدغه و نارضایتی مردم شده است.

وی با بیان اینکه وجود تعداد زیاد سلاح و مهمات در خوزستان یکی از مشکلات موجود است، گفت: برخی از این سلاح‌ها و مهمات مربوط به سه چهار دهه قبل یا حتی قبل از پیروزی انقلاب است. طبق آخرین سرشماری جمعیت که در سال ۹۵ انجام شده است، در خوزستان یک میلیون و ۲۷۰ هزار خانوار با چهار میلیون و ۸۷۰ هزار نفر جمعیت دارد و با بررسی‌های انجام شده متوجه شدیم که با در نظر گرفتن جمعیت، عدد قابل ملاحظه‌ای سلاح غیرمجاز در خوزستان وجود دارد. البته این یک کار تخمینی است و بر اساس تعداد جمعیت، خانوارها، تعداد سلاح‌ها و ترکیب جمعیتی و قومیتی یک منطقه است.

فرمانده انتظامی خوزستان تصریح کرد: اگر همه توان نیروی انتظامی،‌ سپاه، بسیج، اطلاعات، دستگاه قضایی و شورای تأمین را روی هم بگذاریم هم شاید مقدور نباشد که کلیه سلاح‌ها را جمع‌آوری کنیم اما اقدامات خوبی در طول این سه سال انجام شده و به طور مستمر طرح‌های جمع‌آوری سلاح و مهمات غیرمجاز اجرا شده است.

وی با اشاره به حداقل تأثیر جمع‌آوری سلاح، گفت: در صورتی که این سلاح‌ها جمع‌آوری نشوند و در اختیار افراد قرار داشته باشند، به صورت موضع هجومی نسبت به امنیت مردم از آن استفاده می‌شود اما اگر نسبت به جمع‌آوری این سلاح‌ها اقدام کنیم یا زمانی که در یک محله تیراندازی می‌شود، نیروی انتظامی ورود و ‌کند و بازرسی و تفتیش انجام دهد، حداقل مردم احتیاط می‌کنند. در طول سه سال گذشته حتی یک تیراندازی در سطح استان خوزستان اتفاق نیفتاده که نیروی انتظامی نسبت به آن موضع منفعلانه داشته باشد و سکوت کرده باشد.

عباس‌زاده بیان کرد:  افزود: سال گذشته ۶ هزار و ۴۰۰ قبضه سلاح جنگی و شکاری غیرمجاز در استان خوزستان کشف شد. از ابتدای امسال تاکنون نیز ۹۲ درصد عاملان تیراندازی‌ها شناسایی شده‌اند و عمدتاً کشفیات مربوط به تیراندازی‌هایی بوده که شاکی داشته‌اند. فرمانده ناجا به دلیل رتبه نخست خوزستان در کشف سلاح و مهمات، بارها تشویق کرده است و تیمی را به استان اعزام کرده تا عملکرد ما را از نزدیک و به صورت میدانی بررسی کند.

فرمانده انتظامی خوزستان بیان کرد: بخشی از سلاح‌ها از استان‌های همجوار و از کشورهای همسایه وارد خوزستان می‌شود که با کار اطلاعاتی پنج باند مهم شناسایی و متلاشی شدند. دو شب پیش نیز یک باند در اهواز شناسایی شد و با درگیری مسلحانه، ۴۸ قبضه سلاح از این باند کشف شده است. این تعداد اسلحه در صورتی که به دست برخی افراد بیفتد برای ایجاد ناامنی در کلانشهری مانند اهواز کافی است؛ بنابراین با کشف این سلاح‌ها از وقوع چنین اتفاقی جلوگیری شده است.

وی با اشاره به شیوع کروناویروس و لزوم جلوگیری از برگزاری مراسم، عنوان کرد: در شرایط کرونا بعضاً فردی فوت می‌کند و مشاهده می‌کنیم جمعیت گسترده‌ای در مراسم عزاداری حضور پیدا می‌کنند و تیراندازی می‌کنند در حالی که در هیچ جای کشور چنین فرهنگی نیست و این فرهنگ تنها مختص خوزستان است. امیدواریم با فرهنگ‌سازی و همکاری مردم، شرایط بهبود یابد و نتیجه آن، ارتقای امنیت و احساس امنیت در جامعه باشد.

عباس‌زاده عنوان کرد: پایه و اساس جرایم، دسترسی راحت به سلاح و مهمات است بنابراین یکی از کارهای اساسی در حوزه امنیت داخلی، کشف سلاح و مهمات غیرمجاز است. در ۹۸ روز گذشته از سال جاری ۲ هزار و ۵۰ عدد سلاح غیرمجاز شکاری و جنگی و بیش از ۲۰ هزار عدد فشنگ در استان خوزستان کشف شده است که این عدد در نوع خود هم پس از پیروزی انقلاب و هم در کشور بی‌سابقه بوده است. در این راستا یک هزار و ۵۴۰ نفر  نیز دستگیر شده‌اند که این افراد یا سلاح و مهمات غیرمجاز نگهداری می‌کردند یا به سمت منازل و اماکن مختلف تیراندازی کرده‌اند.

فرمانده انتظامی خوزستان گفت: از ابتدای امسال ۹ طرح جمع‌آوری سلاح و مهمات غیرمجاز اجرا شده است و اجرای این طرح‌ها به طور مستمر ادامه دارد.

وی بیان کرد: هر چند خوزستان، استان بارانداز مواد مخدر نیست اما در سه سال متوالی افزایش کشفیات مواد مخدر داشته‌ایم. از ابتدای امسال تاکنون نیز سه تن و ۵۰۰ کیلوگرم انواع مواد مخدر کشف شده است که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۴۴ درصد افزایش کشفیات مواد مخدر داشته است. همچنین ۱۱۸ قاچاقچی و ۵۵۲ خرده‌فروش مواد مخدر دستگیر شده‌اند. یک هزار و ۱۰۰ معتاد متجاهر نیز که در سطح استان ولگرد بودند و اقدام به سرقت‌های خرد می‌کردند، شناسایی و جمع‌آوری شده‌اند.

عباس‌زاده با اشاره به تأکیدات رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر جهش تولید و مبارزه با کالای قاچاق، عنوان کرد: در پی تأکیدات مقام معظم رهبری، با اقدامات انجام شده، از ابتدای سال جاری تاکنون ۹۲۰ میلیارد و ۴۶۴ میلیون و ۱۳۰ هزار ریال کشفیات کالای قاچاق در خوزستان داشته‌ایم که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۲۴ درصد افزایش داشته است. در این خصوص ۵۳۱ دستگاه انواع خودرو توقیف شده است و ۲ هزار و ۲۸۲ نفر نیز دستگیر شده‌اند.

وی ادامه داد: در بحث کالای قاچاق بیشتر تمرکز ما بر باندهای سازمان‌یافته است زیرا برخی خودروها به صورت موردی و یا با دریافت مبلغ بسیار کمی کالای قاچاق را جابجا می‌کنند و اگر این خودرو را توقیف کنیم، فرد بسیار ضرر می‌بیند و حاصل چند ماه کارکرد خود را از دست می‌دهد بنابراین هدف ما برخورد با باندهای قاچاق است و زمانی که این افراد تجمیع می‌شوند شناسایی و دستگیر می‌شوند. به طور میانگین هر هفته چهار تا پنج مرکز تجمیع شناسایی و دستگیر می‌شوند.

فرمانده انتظامی خوزستان با اشاره به کشفیات جرایم خشن در استان، گفت: خوزستان در کشفیات جرایم خشن در سه سال متوالی جزو استان‌های برتر بوده است. جرایم خشن در سال ۹۶ به میزان ۱۳ درصد، در سال ۹۷ به میزان ۲۳ درصد و در سال ۹۸ به میزان ۹ درصد کاهش یافته است. تا فروردین‌ماه امسال نیز روند کاهش جرایم ادامه داشت اما پس از آن، با شیوع کروناویروس و اعطای مرخصی به بیش از یک هزار نفر از زندانیان، به ناچار تعداد قابل ملاحظه‌ای از زندانیان که قابلیت سرقت داشتند، از زندان آزاد شدند. درصد قابل توجهی از این افراد، اعتیاد نیز دارند بنابراین حتی اگر تنها ۱۰ درصد این افراد مجدداً مرتکب جرم شوند، عدد قابل ملاحظه‌ای جرایم افزایش می‌یابد اما با تلاش‌های انجام شده، جرایم افزایش چشمگیری نداشته اما کشف جرایم افزایش داشته است.

وی با اشاره به وضعیت وقوع قتل در استان خوزستان نیز افزود: از ابتدای سال جاری تاکنون ۱۰۷ درصد کشفیات قتل داشته‌ایم. بیش از ۹۰ درصد قتل‌ها به دلیل اختلافات ملکی و خانوادگی بوده است و عموماً‌ این افراد، بستگان هم بوده‌اند. چند شب پیش نیز یک فرد به دلیل اختلافات ملکی برادرش را به قتل رساند و شاهد برادرکشی بودیم.

عباس‌زاده با اشاره به سرقت‌های مسلحانه در خوزستان ادامه داد: ۸۷ درصد سرقت‌های مسلحانه شناسایی و عوامل این سرقت‌ها دستگیر شده‌اند. تا یکی دو ماه آینده، این عدد بسیار افزایش می‌یابد تا جولانگاهی برای سارقان مسلح نداشته باشیم.

وی افزود: ۱۲۰ درصد از سرقت‌های به عنف در خوزستان نیز کشف شده است. همچنین ۸۸ درصد سرقت‌های عادی از ابتدای سال تاکنون شناسایی و سارقان دستگیر شده‌اند.

فرمانده انتظامی خوزستان گفت: از ابتدای سال جاری در مجموع ۱۰۱ درصد جرایم خشن کشف شده‌اند که ۸۰ درصد آن مربوط به سال جاری و بخشی مربوط به سال گذشته بوده است.

لینک کوتاه
https://ifadnews.ir/?p=2741

1142 نوشته

بدون دیدگاه

پاسخ دهید

فیلدهای مورد نیاز با * علامت گذاری شده اند